dissabte, 8 de febrer del 2014

Canyes per a l'hort: quan fer el pelacanyes


Les canyes que duren més i millor són les que es tallen el mes de febrer amb lluna descendent. Si alguna vegada les heu fet a l'estiu sabeu que són trencadisses. De fet de vegades s'esberlen només de clavar-les a terra.

És molt important (i farregós) pelar-les. En cas que no ho feu les fulles adherides a la tija desenvolupen un fong de color negre que taca molt la roba. Per aquesta raó sempre es comercialitzen pelades, i en català anomenem pelacanyes a algú que és pobre, pobre, perquè per pelar-les cal temps i paciència i no es pot pagar massa bé.

La canya més comú a casa nostra és l'Arundo donax, i com la resta de canyes és invasora. Si no fos il·legal us diria que cal que talleu les canyes del llit d'una riera propera sense que l'Agència Catalana de l'Aigua ho pugui saber ni us vegin els agents forestals, així netegeu la riera de cara a les properes riuades. Però no us ho puc dir.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts with Thumbnails
Creative Commons License
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-No comercial-Compartir Igual 3.0 Espanya de Creative Commons